Culturele Boekenweekzondag, zorg dat je erbij bent!


Op een donkere, grijze dag zou je kunnen denken dat de boekenweek2013 niet voor mijn generatie bedoeld is. 
De grote meester Kees van Kooten schreef het Boekenweekgeschenk en Cuby (wijlen Harry Muskee) is de icoon van de aankomende Culturele Zondag. Twee bijzondere mannen van ‘voor mijn tijd’.

Maar op een zonnige dag denk je, wauw wat een superman is Kees van Kooten. Niets dan lof en respect voor hem. Ook al ken ik alleen de verhalen van mijn ouders, deze week heb ik de beste man zelf mogen ontdekken toen hij signeerde in de bibliotheek.
En in diezelfde positieve 'vibe', herinner ik mij ook mijn eerste concert van 'Cuby and the Blizzards' tijdens een bedrijfsfeestje. Weer zo'n mooie man, zo’n stijlfiguur, die zo literair te noemen valt.

Dus een logische gedachte dat Cuby op de flyer van de Culturele Zondag staat, dat ‘Cuby’ het verhaal van Bill Mensema (wat hij zelfs gaat voorlezen), te verzamelen is tijdens deze culturele middag. En helemaal logisch is dat er deze dagen een ‘Cubybanner’ te bewonderen is, onder de ramen van Uitgeverij Passage. En let op: je kunt erop bieden.

En dit is nog maar een klein deel van het programma van de aankomende Culturele Zondag.
Wat dacht je van schrijver Lupko Ellen, weer zo’n bijzondere man, hij schrijft ‘live’ aan zijn nieuwe boek ‘Nachtengel’. Vragen stellen mag, dus grijp je kans.
Verder zijn schrijvers Tjibbe Veldkamp en Eric Bos aanwezig in het gebouw, je kunt bij ze terecht voor al je schrijfvragen en voor een fijne literaire discussie.

Verder zijn er weer veel ateliers en bedrijven open, is er muziek, hapjes en drankjes. Kortom, absoluut de moeite waard om je vrije zondagmiddag aan te besteden.
  

Dus, tot aanstaande zondag 24 maart 2013, vanaf 13.00 uur in ‘Het Paleis Groningen’. En gratis reizen met je Boekenweekgeschenk!Reacties

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?