Aankondigingsblog Culturele Zondag | Veiling Verkoop en Vertier


Aanstaande zondag, 16 december 2012, is er weer een nieuwe Culturele Zondag. Het belooft een speciale middag te worden.
Het is de laatste Culturele Zondag van dit jaar, velen zullen zich de bijzondere zondagmiddagen in ‘Het Paleis Groningen van het afgelopen jaar herinneren. Men zal erover praten de komende zondag, memoreren, zo gaat dat. Wat was jouw mooiste Culturele Zondagmoment?

Wat is er te doen?
Zoals gewoonlijk weer van alles. Bij Uitgeverij Passage begint om 14.00 uur de doorlopende afscheidsreceptie van Herman Sandman. Hij verlaat (helaas) de Groninger Gezinsbode.
Ook kun je Hermans nieuwste bundel ‘De laatste bus naar Slochteren’ aanschaffen en natuurlijk laten signeren. Dit laatste ga ikzelf zeker doen. Ik heb veel geleerd van Herman Sandman, lees hier mijn blog 'Hou de klompen maar aan (Herman bedankt)' die ik schreef n.a.v. zijn vertrek.

Veiling
Het grootste evenement deze middag is de veiling. Al direct om 13.00 uur kun je met een boekje langs alle bedrijven en ateliers om de, maar liefst, veertig kavels alvast te bekijken.
Vanaf 15.30 uur start dan de veiling. Veilingmeester en presentator Maarten Smit veilt kunstwerken, boeken, diensten van de bedrijven in ‘Het Paleis’ en nog veel meer. Spanning gegarandeerd.
Uitgeverij Passage veilt de Ludde Menkematrilogie (van schrijver Lupko Ellen), dus wees erbij en bied mee! 

Film
Om 14.00 uur is in de Erlenmeyerzaal een filmvertoning ‘Oude Helden & Jonge Meesters’, een documentaire over de noordelijke figuratieve kunst. De regisseur Buddy Hermans is aanwezig, bijzonder dus.

En verder?
In het Spectrum ‘Wintersalon van De Ploeg’, presentatie met Ploegprent en nieuw werk van Groninger Kunstkring De Ploeg (bestaan al sinds 1918!). De kunstenaars zijn aanwezig, dus vraag maar raak.

Onder het genot van Glühwein en erwtensoep kun je op het plein genieten van liederen van het ‘Voormalig Klein Koortje’.

Dus komt allen! Zondag 16 december 2012, vanaf 13.00 uur in Het Paleis Groningen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?