Net Naast NoorderzonMorgen (16 Aug. 2012) begint dan eindelijk het Noorderzon festival in het Noorderplantsoen in Groningen. Net naast het Noorderplantsoen is 'Het Paleis' gevestigd.

'Het Paleis' heeft dit jaar een uitgebreide programmering tijdens het tiendaagse zomerfestival. Je kunt deze activiteiten zien als het voorprogramma, dus een fijne opwarmer voor de rest van je Noorderzonavond!

Wat is er zoal te doen?

De komende tien dagen (van 16.00 uur tot 18.00 uur) is het feest in ‘Het Paleis’; met tentjes, kiosken, rare karren en bikini haken of breien. Er is live muziek, modeltekenen (jij bent het model) en de 'Walking Workshop': kunst op een dienblad. Verder zijn er strandstoelen, Palijsjes en cocktails.

Kortom, volop zon en zomer! Is er literatuur?

Natuurlijk, geen feest zonder literatuur! Er zijn voordrachten van de Schrijversvakschool Groningen (voorprogramma van Literaturia) onder het genot van een driegangen menu en men gaat
'Privé bij Passage'  (in het kantoor van Uitgeverij Passage)

En verder?

Vrijdag 17 Aug. 2012 is de Groninger Muzikanten Borrel in de Brasserie, vanaf 21.00 uur deze keer ivm Noorderzon! Jamsessie met open mic.

Je ziet, er is genoeg te doen!

Dit bericht is nog maar de vooraankondiging van al dat moois. De komende tien dagen zal ik hier op deze blog uitgebreid verslag doen van alle activiteiten.

Te beginnen op vrijdag 17 Aug., wanneer Lupko Ellen (schrijver van de 'Ludde Menkema-trilogie') voorleest bij Uitgeverij Passage.

Jij komt toch ook?Reacties

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?