Nieuw project! Ik word een radiomens

Het is een feit. Ik heb een nieuw project. Ik zou willen zeggen dat het een schrijfproject is maar dat is deels waar. Ik ben namelijk sinds kort redacteur bij Glasnost radio (het magazine voor kunst en wetenschap). Wat een feest.
Ik schrijf (gelukkig, ik hoef niet helemaal zonder) de vragen voor interessante gasten, nodig ze uit (telefonisch of in de studio) en bel (of ontmoet) ze dan in de uitzending.

Vuurdoop
In actie tijdens de uitzending. Netjes armen over elkaar...
Afgelopen maandag was mijn eerste keer. Ik was goed voorbereid en had er zin in. Met zweet op mijn voorhoofd van opgewinding, ‘Hoe lang nog tot de uitzending?, nam ik plaats achter een enorme tafel met duizend knoppen (gelukkig zijn er dan handige jongens die er verstand van hebben) en belde ik met mijn eerste gast ooit, Reggie Naus, de kinderboekenschrijver. Hier hoor je hem live in de uitzending.

Waarom redacteur?
Als schrijver heb je soms tijden dat je niet schrijft. Je manuscript ligt bij proeflezers en je wacht duimendraaiend af op hun oordeel. 
Nou dat is niets voor mij. Na een week, of twee hooguit, op de bank hangen ebt het heerlijke gevoel van: ‘O wat is het toch fijn dat ik hier zomaar doelloos kan liggen zappen’ weg en dan wil ik weer wat doen.
Dus toen ik de vacature las (die staat nog steeds open trouwens, dus als je zin hebt: kom erbij!) wist ik meteen dat dit iets voor mij zou zijn.
Natuurlijk word je grondig ingewerkt want je bent niet zomaar redacteur (althans, ik niet). Dus je leert er ook gelijk weer een heleboel van.

Dus op naar de volgende…

En het leukste is dat ik zelf ook ooit geïnterviewd werd door de mensen van Glasnost radio.
  

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?