Schrijfjaaroverzicht 2015 | Onderzoek het vele en behoud het goede (ja mam)

Waarover in hemelsnaam moet mijn schrijfjaaroverzicht van 2015 gaan, zo dacht ik vijf minuten geleden. Ik heb immers alleen maar op zolder zitten herschrijven aan mijn thriller ‘Cum Laude’, die dus tegen de verwachting van het overzicht van 2014 in nog niet klaar is.
Dus keek ik op mijn blog, dat ook meteen een soort agenda bleek, en zo saai was mijn schrijfjaar toch niet.

Zo was er de prijsuitreiking van de Bommen Berend schrijfwedstrijd, waarbij ik jurylid was en wat een hele mooie middag was met een warme hand van burgemeester Den Oudsten.

Lekker experimenteren
Ook ging ik weer eens de boer op met mijn columns en deed ik mee aan wedstrijden met ‘Favoriete toilet’ voor chicklit.nl en ‘Niet alleen op de wereld’ voor J/M ouders. Allebei geen winnaars, maar de schrijflol was er niet minder om.
Schreef ik 'We laten ons niet wegvagen' voor ifthenisnow.eu over de Folkingstraat Synagoge en mevrouw Wolgen-Salomons, de heldin van mijn thriller.
Mijn gastblog ‘De romantiek van retro’ voor thuisinstyling.nl bracht mij op een onderwerp waar ik totaal niets van wist, maar zo bleek, ook dan kun je er een blog over schrijven.
Van het zomer schreef ik weer eens een boekrecensie. Dit maal over ‘De Kadewachter’ van Eric Bos, die ik gister bij de Eindejaarsshow van uitgeverij Passage ontmoette.

Ook in de zomer was er een oproep om jouw kijk op Groningen weer te geven in een mooi beeld voor de Groninger Scheurkalender. De mijne wist ik gelijk, dus fietste ik op een mooie lente-namiddag uit mijn werk naar de Martinitoren. Schoot mijn rolletje vol met de bloeiende Goudenregen (zie foto), voegde er een paar woorden aan toe en klaar was mijn beeld.

En de winnaar is...
Hoera! Zowaar won ik een schrijfprijs. De vierde, van de 150 inzendingen bij schrijfretraite.nl, dus ik was erg blij. Het leverde me een mooi schrijfboek op over het voor mij totaal nieuwe Fantasygenre.

On top of the world
Als laatste van dit afgelopen jaar was er de rondleiding in de Folkingestraat synagoge, voor mij het hoogtepunt van mijn schrijfjaar. Ik sprak een uur met de directeur en kreeg daarna een uitgebreide rondleiding. Dit gaf me zoveel inspiratie voor mijn thriller dat ik gelijk het slot heb veranderd en ook veel meer diepgang kon aanbrengen in het verhaal.

En 2016?
Nu ga ik echt zeggen dat mijn thriller uitkomt. Het historische voorval waarop het verhaal gebaseerd is, is dan veertig jaar geleden dus beter kan niet.

En…, een verrassing vind ik zelf: ik word de nieuwe redacteur bij Glasnost radio (van OOG) met specialisatie in het medisch wetenschappelijke veld. Onlangs heb ik de laatste uitzending mogen bijwonen en kennisgemaakt met de fijne crew. Het schrijven van interviews zal erg leerzaam zijn en ik heb er nu al heel veel zin in.

Bedankt voor die bloemen 
Ik wil jullie allemaal bedanken voor het blijven lezen van mijn blog en voor het geduld dat jullie hebben met me in afwachting van de publicatie van mijn thriller.
Een fijn (schrijf) 2016 toegewenst!
Reacties

  1. Mooie persoonlijke terugblik. Ik wil je graag blijven volgen :) Ga nu nog het linkje volgen (synagoge)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel gedaan hoor, knap van je.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! En wat je boek betreft: je maakt het waar, het is nu al spannend :P Groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?