Driewerf hoera en nog meer (mijn boek komt eraan!)

Hoera voor mezelf! Zo, dat heb ik gezegd. Het komt er dan eindelijk van, mijn manuscript wordt een boek en wel in mei 2017 bij Uitgeverij Palmslag. Een heus, echt boek dat je kunt vasthouden en waar je in kunt bladeren (en lezen natuurlijk). En tot overmaat van vreugde ook nog eens in je boekenkast kan zetten.
Dat klinkt toch echt wel heel VET (om even in de taal van mijn zevenjarige zoon te praten).

Nu kan ik dit hele blog vullen met wat eraan vooraf ging, maar dat doe ik niet. Jullie weten dat immers, ik schreef er al bijna vier jaar lang over. Dus nu kijk ik liever vooruit.
Dat betekent dat er een hoop moet gebeuren, yeah! Eerst moet ik de locatie voor de boekpresentatie vastleggen, het wachten is nu op akkoord en de eerste berichten zijn goed.

Daarna mag ik de commentaren van de laatste proeflezers verwerken, gaat het manuscript naar de redacteur en krijg ik het op 2 december 2016 terug voor de aanpassingen. Ja, precies die dag want mijn uitgever houdt van een strakke en duidelijke planning. Het hele traject tot aan mei volgend jaar is duidelijk, tot op de dag nauwkeurig weet iedereen (auteur, redacteur, vormgever en drukker) wat hij/ zij moet doen en wanneer. Heerlijk dus.

Ondertussen ben ik al druk aan het nadenken hoe ik de promotie ga doen. Er zijn zoveel mogelijkheden en ik wil het allemaal. Natuurlijk doet de uitgeverij de gebruikelijke zaken en daarnaast wil ik gewoon mijn ding doen. Het leuke aan mijn manuscript is dat ik op meerdere fronten kan inzetten: thriller, religie en Groningen zijn zoal groepen die ik kan aanschrijven.
Maar hoe en wanneer ik dat ga doen, daar zal ik een promotieplan voor opstellen (whaaaa, heb ik dat gezegd...nou ja, het wordt waarschijnlijk gewoon echt wat nu. Een volwassen schrijver...die publiceert en zo...en promoot..in hemelsnaam..nou ja, jullie zullen me wel zat worden van al mijn gespam de komende tijd...)

Zo, dit was het eerste bericht. Ik zou mezelf niet zijn als ik jullie niet op de hoogte zou houden van de volgende stappen en van wat ik zoal tegenkom in het hele proces. Ik ben benieuwd...hoop jullie ook.
Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?