Het verhaal achter...| Onderzoeksbioloog Daniël Warmerdam (Glasnost radio)

In deze rubriek vertel ik over de gasten die ik voorbereid voor de live uitzending van Glasnost radio.

Daniel Warmerdam in gesprek met Sonja Schulte
Afgelopen maandag was onderzoeksbioloog Daniël Warmerdam in de studio. Hij is van onderzoeksinstituut ERIBA dat verbonden is aan het UMCG en vertelde over het onlangs geopende kenniscentrum, gespecialiseerd in ‘genome editing’.
Veel ziekten ontstaan door beschadiging of verandering van het DNA in de cel. Door middel van een revolutionaire techniek is het DNA in de cel nu makkelijk te veranderen, waardoor ‘foute cellen’ vervangen kunnen worden door nieuwe cellen waarvan het DNA wel goed is.
Heel rustig legde Daniël deze toch wel ingewikkelde materie uit en je kunt hier zelf beluisteren dat hem dat goed gelukt is.

Dubbel leuk
Het leuke aan redacteur zijn voor een radioprogramma is dat jouw gasten graag willen meewerken. Niet iedereen is elke dag op de radio en men vindt het vaak een leuke ervaring. Dus vrolijke mensen op de mail.
Die je dan ontmoet in de studio, enigszins gespannen vooraf maar nog vrolijker en ook opgelucht na afloop van het interview.
Voor mij was dit interview dubbel leuk, omdat ik zo mijn eigen vakgebied kon promoten.

Wel opletten!
Uw redactie...
Wij van de redactie staan tijdens de uitzending in een andere ruimte, waar vaak andere (ook interessante) dingen gebeuren zoals de soundcheck van de live band van die avond. Dus krijg ik, misschien dat het voor de andere redacteurs anders is, nauwelijks iets mee van het interview op dat moment. Dus als de regisseur tijdens het interview aan mij vraagt of ik nog een vraag mis, of iets extra’s wil weten heb ik geen idee...
Gelukkig kunnen we het de volgende dag terugluisteren.

Vooruitblik
Mijn volgende gast is Marcel Wichgers, hij geeft een rondleiding rondom de Folkingestraat synagoge tijdens De Nacht van Kunst en Wetenschap. Voor mij een oude bekende, met blijheid denk ik terug aan de rondleiding die hij mij gaf (als research voor mijn thriller) in de toren van deze synagoge.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Help! Wij schrijvers worden vermoord door de emoticon

Zeg een hoi!

Wil de echte ‘sterke vrouw’ opstaan?